In 5 stappen naar een professionele zzp-samenwerking

U heeft behoefte aan de inzet van zzp’ers voor uw organisatie, en wilt dit professioneel inrichten? Wij vertellen u hoe dit in slechts 5 stappen kunt doen!

1. Het begint bij een goede inkoopopdracht

U heeft een project, een opdracht of u heeft gewoon een zzp’er nodig voor een bepaalde tijd. Dat vraagt om een solide opdrachtbeschrijving. Een zzp’er moet namelijk direct kunnen weten of deze betreffende opdracht iets voor hem/haar is. Het is dus ook belangrijk dat u de opdracht kunt delen met zzp’ers waarvan u weet dat ze kennis van zaken hebben. 

2. Vervolgens goede communicatie

Goede communicatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is essentieel bij het ondernemen. Voldoet een zzp’er bijvoorbeeld niet (helemaal) aan de wensen van de opdrachtgever? Communiceer dit dan goed richting de zzp’er. Zijn er nog belangrijke zaken die over het hoofd gezien zijn? Stel algemene voorwaarden op en wijs elkaar hierop. Zo voorkomen beide partijen geschillen op een later moment.

3. Maak duidelijke afspraken op papier

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar maak gebruik van een opdrachtovereenkomst. Bij het aangaan van een zzp-opdracht, ontstaat er een bepaalde arbeidsrelatie. Omdat uw zzp’er geen werknemer van u is, volstaat een opdrachtovereenkomst waarin alle afspraken netjes onder elkaar vermeld staan. Door de aard van de arbeidsrelatie contractueel vast te leggen, komen beide partijen nooit voor verrassingen te staan.

4. Ga voor een duurzame relatie

Ondernemen gaat ook over het hebben van vertrouwen in elkaar. Als de diensten van een zzp’er u bevallen, zorg er dan voor dat dit niet de laatste keer is geweest. Een duurzame relatie zorgt ervoor dat in een later stadium opdrachten ook sneller vervuld kunnen worden.

Bel elkaar eens op of spreek eens wat af. Houd elkaar ook de hoogte als er relevante ontwikkelingen zijn die beide ondernemingen zouden kunnen beïnvloeden. 

5. Maak het uzelf vooral gemakkelijk

Gemak, efficiëntie en snelheid. Zomaar een paar begrippen die ondernemers blij kunnen maken. Daarom adviseren wij: maak gebruik van HelloProfs, het maakt écht het verschil! Opdrachtgevers én opdrachtnemers werken samen in HelloProfs aan een succesvolle invulling van een zzp-opdracht. Volledig fiscaal-juridisch geborgd, en helemaal verzorgd (zonder tussenpersonen). Neem vrijblijvend contact op met ons op om meer over ons product te weten!

"Ik en mijn team helpen u graag bij het beantwoorden van uw ondernemersvragen en hoe u slim zzp'ers kunt inhuren."

Weten hoe makkelijk HelloProfs is?

Kunnen wij u op weg helpen?

Heeft u vragen over ons mooie online platform of heeft u hulp nodig bij het opstarten van uw HelloProfs account? Kies een manier hiernaast om met ons contact op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Bel ons

Stuur ons een mail