ZZP opdrachtovereenkomst

Wanneer een ondernemer een opdracht aanneemt, raden wij altijd aan om een (zzp) opdrachtovereenkomst aan te maken. Het is een equivalent van de arbeidsovereenkomst waarbij een werknemer in loondienst arbeid verricht. Met een opdrachtovereenkomst bewijst de ondernemer dat hij werkzaamheden verricht voor een opdrachtgever zonder in dienst te treden.

Vaak geen opdrachtovereenkomst gebruikt

Echter, uit de praktijk blijkt dat veel ondernemers geen gebruik maken van een goed onderbouwd opdrachtovereenkomst. Vaak vinden ondernemers het tijdrovend om voor iedere nieuwe opdracht een nieuwe overeenkomst op te stellen. Uit onze ervaring blijkt ook dat ondernemers zich vaak richten op externe juristen of fiscalisten, wat veel geld kan kosten.

Wij vinden dit jammer want een opdrachtovereenkomst is juist zo ongelooflijk belangrijk. Het zorgt voor vertrouwen en zekerheid dat de afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer netjes op papier staan. Daarnaast onderbouwt een opdrachtnemer altijd dat hij of zij ondernemer is. Achteraf kan dan geen twijfels ontstaan over de ondernemersstatus en over de samenwerking. 

Wat staat er in?

Een opdrachtovereenkomst bestaat uit een bundel afspraken en verantwoordelijkheden van beide partijen. Denk aan:

  • (uur)tarieven
  • aard van de opdracht en werkzaamheden
  • mate van zelfstandigheid en professionaliteit van de opdrachtnemer
  • aansprakelijkheden
  • verzekeringen¬†

Het is tijdrovend om bij elke nieuwe opdracht veel energie te steken in het aanmaken van een opdrachtovereenkomst. Hiervoor hebben wij HelloProfs bedacht dat dit geautomatiseerd voor u doet.

Geautomatiseerde overeenkomsten

Een mooi voordeel van HelloProfs is dat we werken met geautomatiseerde overeenkomsten. Dat betekent dat een opdrachtnemer binnen een paar klikken een opdrachtovereenkomst heeft aangemaakt. En dat direct nadat de opdrachtgever een offerte heeft goedgekeurd. Hoe dit in zijn werk gaat? Wij vertellen het u graag persoonlijk. Of klik op de knop hieronder om de workflow van HelloProfs te zien.

"Nog te vaak zien we dat ondernemers geen duidelijke afspraken op papier zetten. Terwijl dit het vertrouwen in elkaar juist versterkt."

Heeft u een vraag over de wet DBA?

Weten hoe HelloProfs u helpt met overeenkomsten?

Lees hoe HelloProfs werkt en kom er achter!

Kunnen wij u op weg helpen?

Meer weten over zzp opdrachtovereenkomsten? Of over de huidige stand van zaken van de wet DBA? Kies een manier hiernaast om met ons contact op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Bel ons

Stuur ons een mail