Wet DBA

Bij het afsluiten van een opdrachtovereenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, is de wet DBA van kracht. DBA staat voor Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie. Deze regeling is bedoeld om zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer verantwoordelijk te stellen voor de overeengekomen arbeidsrelatie. Het uiteindelijke doel van de wet is om schijnzelfstandigheid te voorkomen.

Het is belangrijk om als zzp’er of opdrachtgever goed alle juridische -en fiscale zaken op papier te hebben. Als de Belastingdienst namelijk constateert dat er toch sprake is geweest van een (verkapt) dienstverband, kunnen er uiteindelijk nog naheffingen komen. En dat wilt u uiteraard voorkomen. Daarom is het belangrijk om het juiste contract af te sluiten. Wij van HelloProfs helpen u hierbij.

Ons platform is uitvoerig bekeken door onder andere fiscaal adviseur E. van Dijk:

Van Dijk Fiscaal Advies

HelloProfs is belangrijk voor opdrachtgevers om meer zekerheid te krijgen over dat er in overeenstemming met de wet DBA wordt gehandeld. Wij bevelen Helloprofs dan ook graag aan bij onze relaties.

Hoe helpt HelloProfs met het oog op de wet DBA?

Volledig geborgd contract

Met HelloProfs zorgt u stap voor stap ervoor dat uw zzp-overeenkomsten volledig voldoen aan alle fiscale -en juridische eisen. Conform de wet DBA.

Digitaal contractbeheer

Al uw contracten staan veilig digitaal en kunt u altijd inzien. Handig als u deze een keer wilt bekijken of wilt gebruiken als naslagwerk.

Slechts één druk op de knop

Met één druk op de knop heeft u toegang tot al uw offertes, overeenkomsten, werkbonnen en facturen.

Benieuwd naar hoe het HelloProfs platform precies werkt? Deze informatie vindt u hier. Heeft u andere vragen? Neem gerust contact op! Registreren kan met een klik op onderstaande knop.

Meer weten?

HelloProfs is het all-in-one platform voor al uw ondernemerszaken. We hebben niet alleen verstand van contracten en de wet dba, maar ook van het maken van sterke offertes, facturen en inkoopopdrachten. Wij vertellen u er graag meer over op onderstaande informatiepagina’s.

Lees hier meer over hoe u met HelloProfs professionele offertes maakt.
In HelloProfs kunt u naar nieuwe zzp-opdrachten zoeken. Wij vertellen u hoe.
Hier vindt u meer informatie over het maken van duidelijke facturen met HelloProfs.
Hoe maakt u met behulp van HelloProfs een sterke inkoopopdracht aan?
Waarom is het belangrijk om te werken met een goede opdrachtovereenkomst?
HelloProfs is dé plek voor digitaal contractbeheer bij uw zzp-samenwerking.