Schijnzelfstandigheid voorkomen

Als u zzp’ers inhuurt voor een opdracht, moet u schijnzelfstandigheid voorkomen. Dat wil zeggen dat u moet controleren of er in de praktijk geen sprake is van loondienst. Mocht er namelijk wél sprake zijn van loondienst, dan heeft u de plicht om loonbelasting en sociale premies te betalen. De zzp’er die u inhuurt wordt dan beschouwd als medewerker in loondienst, en dus niet als ondernemer. Dit alles staat beschreven in de wet DBA.

Hoe kan ik als opdrachtgever schijnzelfstandigheid voorkomen?

U kunt schijnzelfstandigheid voorkomen door van tevoren goede afspraken te maken met uw zzp’ers. En deze dient u vast te leggen in opdrachtovereenkomsten. Hierin staan alle juridische en fiscale afspraken die de samenwerking goed beschrijven. Wij kunnen goed begrijpen dat dit voor u als opdrachtgever veel tijd gaat kosten om alle details over de samenwerking in kaart te brengen. Daarom hebben wij HelloProfs ingericht. HelloProfs helpt u de zzp-samenwerking volledig te borgen. Een opdrachtovereenkomst is bij ons in enkele klikken aangemaakt.

“HelloProfs is belangrijk voor opdrachtgevers om meer zekerheid te krijgen over dat er in overeenstemming met de wet DBA wordt gehandeld. Wij bevelen Helloprofs dan ook graag aan bij onze relaties.”

Van Dijk Fiscaal Advies

Hoe helpt HelloProfs hierbij?

Volledig geborgd contract
Met HelloProfs zorgt u stap voor stap ervoor dat uw zzp-overeenkomsten volledig voldoen aan alle fiscale -en juridische eisen. Conform de wet DBA.
Digitaal contractbeheer
Al uw contracten staan veilig digitaal en kunt u altijd inzien. Handig als u deze een keer wilt bekijken of wilt gebruiken als naslagwerk.
Slechts één druk op de knop
Met één druk op de knop heeft u toegang tot al uw offertes, overeenkomsten, werkbonnen en facturen. U heeft dus geen tussenpartij nodig die alles voor u beheert.

Benieuwd naar hoe het HelloProfs platform precies werkt? Deze informatie vindt u hier. Heeft u andere vragen? Neem gerust contact op! Registreren kan met een klik op onderstaande knop.