De model­overeenkomst

Een modelovereenkomst is een standaarddocument die opdrachtnemers kunnen gebruiken om zzp-schijnconstructies te voorkomen. Op de website van de Belastingdienst is er voor iedere branche een aparte modelovereenkomst te vinden. Een omslachtige oplossing vinden wij. Het is tijdrovend en vooral niet efficiënt.

Om wél efficiënt te werken met goede overeenkomsten, hebben wij een alles-in-één tool bedacht.

De modelovereenkomst zzp

De voornaamste reden om naar een modelovereenkomst te zoeken is als een ondernemer twijfels heeft over de aard van de arbeidsrelatie dat aangegaan wordt. Ondernemers kunnen zoeken naar de modelovereenkomst zzp die het beste bij hun branche past. De Belastingdienst heeft dus vooraf al dergelijke contracten aangemaakt. Maar de lijst met mogelijke modelovereenkomsten is erg lang. Welke past nou het beste?

Eén soort overeenkomst voor alle branches

Er bestaan dus heel veel verschillende overeenkomsten die online staan waaruit gekozen moet worden. En dat terwijl HelloProfs al een geautomatiseerde overeenkomst in huis heeft. Wanneer een opdracht via HelloProfs wordt geaccepteerd, maakt de opdrachtgever met één klik een passende opdrachtovereenkomst aan. En het mooie is dat dit feitelijk maar één type overeenkomst is. Eentje die alle branches en alle ondernemingen gewoon kunnen gebruiken. Hoe mooi is dat? Lees meer over onze zzp-overeenkomsten

"Over de standaard modelovereenkomsten is simpelweg niet goed nagedacht. Er is gewoon een veel efficiëntere oplossing voorhanden."

Weten hoe HelloProfs u hierbij helpt?

Kunnen wij u op weg helpen?

Meer weten over de mogelijkheden van digitaal contractbeheer? Of over de huidige stand van zaken van de wet DBA? Kies een manier hiernaast om met ons contact op te nemen. Wij helpen u graag verder!

Bel ons

Stuur ons een mail